Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

„Profi” terroristák fenyegetik a BKV-t

A sztrájk első és harmadik napján is robbantással fenyegették meg a BKV-t. A magát BA-S-nak hívó szervezet e-mailben küldi el fenyegetését. A levelet csak a BKV-nak és blogunknak küldi el.

Az első levelet 11-én éjszaka kaptuk. Akkor –mivel nem tudtuk, hogy a BKV olvassa-e- kötelességemnek éreztem, hogy jelezzem a fenyegetést, ezért a levelet továbbítottam a rendőrségnek, és egy rövid szöveges üzenetben ezt jeleztem is nekik. Megkapták, a BKV is intézkedett, az érintett garázsokat, kocsiszíneket átvizsgálták.

A második levél tegnap éjszaka jött egy másik címről, ugyan azzal a névvel, ám ezt csak ma reggel tudtam elolvasni. A rendőrséget a BKV értesítette, a tűzszerészek ma a metrót vizsgálták át. Idézek a levélből, figyeljétek a dátumot:

Felhívjuk a BKV felsővezetői és dolgozói figyelmét, hogy a Január 13.-i napon, a BKV sztrájk harmadik napján, csütörtökön: - 6:30 és 8:30 között az alábbi helyek valamelyikén várható robbantás:

Batthyány tér, metróállomás, Déli pályaudvar metróállomás és Máv-állomás területe, Blaha Lujza tér, metróállomás, Klinikák metróállomás, Arany János utca metróállomás, Dózsa György út metróállomás és az említett állomások közeli alagútszakaszok.

A fenyegetés a BKV-sztrájk (És a kapcsolódó MÁV-szolidaritás) azonnali felfüggesztéséig fennáll.

Igen… Terroristáink annyira profik, hogy maguk se tudják, mikor szeretnének robbantani. Január 13 az mindenhol szerda, csütörtök pedig 14-e.

Szép dolog egyébként, hogy megpróbálnak fellépni a sztrájk ellen, de talán nem így kellene. Mi értelme van annak, hogy a sztrájk alatt is megbízhatóan működő metrót is leállítják? Ezek tényleg „profi” terroristák.

101 Tovább

Kék szalag az MVK buszain

A Miskolc Városi Közlekedési vállalat dolgozó nem sztrájkkal, hanem a tükrökre kötött kék szalaggal vállalnak szolidaritást a BKV-s sztrájkoló kollégáikkal. -Erről ír a Váróterem.

"Világos kék szalagok a tükrökön. Így vállalnak szolidaritást az MVK Zrt. járművezetői a BKV-s sztrájkoló kollégáikkal. Az autóbuszok és villamosok kb. 80%-án a tegnapi és a mai napon is kint voltak a szalagok."

148 Tovább

Telekocsi: Ellopták a segítőkész autós mobilját

Laci autóval közlekedett a városban. Jóindulatból felvett 2 megállóban álló lányt, akik jóindulatból ellopták az ablakban lévő telefonját. Minden autós legyen figyelmes!

Kedves BKV-figyelő!

Tegnap este az Élessaroknál csupán jóindulatból, felvettem két lányt, mivel (már) autóval közlekedek. Hálából ellopták a telefonomat a szélvédőről. Hát én soha többet nem veszek fel senkit, felőlem ott is aludhatnak a megállóban, és minden autós figyelmébe ajánlom, hogy vannak ilyen emberek akik képesek így kihasználni az ember jóindulatát, de hát ez Magyarország. Ennyit a híres "telekocsi" rendszerről amit annyira istenítenek.

Magyarország, én így szeretlek... 2010.01.12

Egyébként itt Kőbánya alsónál egész nap egy busz sem fordult meg. Villamost sem láttam.

Üdv: Laci

115 Tovább

Így élik meg olvasóink a BKV-sztrájkot

Téged hogyan érint a sztrájk? Észrevételeiteket a bkvfigyelo@gmail.com címre várjuk!

23:12 Mit csinálnának a sztrájkot ellenzők, ha tőlük vennének el havi több ezer forintot? Csendben tűrnék? Erre kíváncsi Tamás, akit saját bevallása szerint nem érint a sztrájk:

Szia Misi!

Engem nem nagyon érint a sztrájk, de azért leírom a véleményemet.

A sztrájk idején sok helyen olvasom, hogy "minek sztrájkolnak", meg hogy "fölöslegesen sztrájkolnak", meg "miattuk nem tudok eljutni X helyre", nos azoknak üzenném, hogy ha nekik is elvennék a pénzüket és egyéb juttatásokat, akkor vajon ők mit csinálnának, ha nem tudnának megegyezni? Meg különben is, mi egy emberi faj vagyunk, és már sok mindent feltaláltunk. Tehát ha nincs BKV, akkor több lehetőség közül választhatunk. Az első lehetőség a kerékpár, amellyel gyorsan el tudunk jutni az A pontból a B pontba, és ráadásul még ingyenes is, azaz nem kell érte fizetni, csak egyszer, amikor megvesszük a biciklit (+ a karbantartási költség, amely kevesebbe kerül, mint a BKV bérlet). A második lehetőség a gyaloglás, amely tényleg ingyen van. Csak 2 szép lábra van szükségünk. A harmadik a roller, amelyet az egyik lábunkkal kell meglökni, és már száguldozhatunk is, és még össze is tudjuk hajtani, tehát kis helyen is elfér. A negyedik a robogó/motor, amely igaz üzemanyaggal működik, de nem sokat fogyaszt, és autók között is el lehet haladni. Az ötödik a gépjármű, amelyben sokan elférnek, így más utast is fel lehet venni (női utas esetén más is megtörténhet (nem a telefonlopásra gondolok)), és nem fogunk megfagyni. A hatodik az, ha mi szállunk be egy járműbe (pl. taxi). Tehát 6 féleképpen el tudunk jutni X helyre.

Aki a munkájából pénzt akar látni, de nem akarja használni a saját járművét, az húzza be fülét farkát, és maradjon csendbe! Meg különben is, sok számítás kimutatta, hogy az autóval való közlekedés olcsóbb, mint a BKV-val való közlekedés. Persze akik nagyon messze laknak a munkahelyüktől (Budapest peremváros, illetve környéki városokban), azoknak nem szól a fenti mondatom.

Sok sikert, és kitartást kívánok a BKV szakszervezeteknek.

Üdv: Tamás


23:02
Tomi az ELTE informatikus hallgatója. Neki szerencséje volt, tegnap beért a vizsgájára, mert a közelben, barátnőjénél aludt. Sokaknak nem volt szerencséjük:

Sziasztok!

Az ELTE-n vagyok informatikus hallgató, tegnap volt vizsgám, beértem, mivel a barátnőmnél aludtam. DE: van egy pár ember aki nem ért be. Mivel az egyetemet roppantul nem érdekli ki miért késik, vagy nem ér be egyáltalán, ezért gond nélkül előfordulhat hogy az illető egy fél évet csúszik. Ebben az esetben azonban félévvel később is áll munkába a tervezettnél, vagyis, egy viszonylag jó informatikusi havi fizetést kellene beszorozni hattal ahhoz hogy az illető jóváírást kérjen.

Tegyük fel nincs barátnőm. Szüleimtől már most kinn vagyok fél lábbal, aligha értik meg hogy a bkv miatt nem végeztem el egy tantárgyat. Magyarán ha egy félévvel tovább tart az egyetem hol lakom? Esetleg akkor egy lakhatási fizetést is hozzácsatolhatnának a kártérítésemhez a bkv-s illetékesek, fél évre szólóan.

Pestszentimre központjától lakom párszáz méterre, lényegében a világ vége: ha jár valami akkor az busz, esetleg vonat. A vonatot nem bíz az ember egy vizsgára mert a mávnál az élet legtermészetesebb velejárója bejelenteni a 20, 30, esetleg 40 perces késést, már ha vannak olyan kedvesek és tájékoztatnak erről. De szó nélkül ki is maradhat egy, bármikor. Buszok ugye nem járnak, a 990A buszra nem lehet felférni.

Ha felférek, márpedig tegnap visszafelé éppen felfértem akkor nem lehet leülni, márpedig a távolság majdnem egy óra, most másfél volt a kivételes helyzet miatt. Másfél órát én azonban nem állhatnék mivel gerincsérvem van, meg is fájdult mint az állat, ebből kivételesen nem lehet kimutatni anyagi kárt, hacsak nem fordul annyira súlyosra hogy orvoshoz forduljak.

Ezzel mindenesetre csak érzékeltetni szerettem volna hogy mennyire rossz helyzetbe tud kerülni egy magamfajta, ha nem sülnek el ennyire jól a "majdnemek" a történetben, hiszen én viszonylag rendesen megúsztam.

UI:Ami azonban ennél felháborítóbb az hogy az ellenőr az elméletileg azért van, hogy igazságosan mindenki kifizesse azt amit ki kell, és hogy legyen valami rend a járatokon. Ahol én lakom, az 54-es vonalán dél elmúltával szinte semmilyen rend nincsen a környék emberanyagának minőségét tekintetbe véve: roma származású kökemény (és ezt minden lehetséges módon az utasok tudtára adó) társaságok, illetve mattrészeg hontalan emberek ülnek mellém, akik világukat nem tudják, rám alszanak, és ki tudja mikor kapok el tőlük valami felfedezetlen harmadik világbéli betegséget. Na ez az a járat amire az ellenőr nem mer felszállni. Ha felszáll, ahhoz kell hogy legyen egy olyan alkalom mint például a szilveszter, amikor csak én vagyok a buszon. Egy hasonló alkalommal épp nem volt nálam az egyébként borzasztóan drága éves bérletem és meg is büntettek, mondanom sem kell nagyon igazságtalannak éreztem. Mivel személyi sem volt nálam, ezért azt mondta hogy jól gondoljam végig nálam van-e, mert ott a busz elején van egy erős bácsi. Nem hittem a fülemnek, ki akarja verni belőlem azt ami nincs nálam? Vagy ezzel egyszerűen arra akart meg kérni hogy szálljak le? A következőre úgyis visszaszállok mert másképpen nem tudok sehova se eljutni, nem hogy haza (jegyautomata természetesen sehol).A busz elejére néztem, egy idős bácsi aludt rá a kapaszkodóra, és egy fiatal lány ült a széken. Erősbácsi sehol. Kamu az egész. A kallert én előbb leszállítottam volna mint ő engem. Inkább bediktáltam egy kamu címet és eldobtam a csekket.

Az meg mellékes hogy ezek a járatok télen is ugyanúgy beáznak mint nyáron, ami csak azért kellemetlen mert ekkor a víz már hideg, esernyőt az ember a busz tömegében nem nyit, és amikor szétnéztem azt láttam hogy a busz bármely pontjára csepereg a víz, odébb se érdemes állni. Folyt a víz a leszállásjelző gomb mögül, a tetőről, a bezárt ablakok mellől, mindenhonnan. Nem hittem a szememnek. Szerencsére ez is csak kétszer fordult még elő velem.

Én is sztrájkolnék az egyetemen higgyétek el. Nekem is van feladatom bőven, énis kártyáznék helyette.

Üdv, Tomi

0 Tovább

BKV-MÁV sztrájk: Legfrissebb információk a keddi sztrájkról

01.14 - 8:20 A legfrissebb híreket a BKV weblapján találod. Kattints ide!

01:13 - 21:13 Elindult a BKV-pótló blog, ahol autósok és megállóban várakozó BKV utasok találhatnak egymásra. Bővebb információkért kattints ide!

01.13 - 13:15 A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete országos sztrájkot hirdetett csütörtökre. A szolidaritási vasutassztrájkot hajnali 4 és reggel 8 óra között tartják.

01.12 - 18:41 Gázolás miatt nem jár az Észak-Déli (3-as) metró a Deák Ferenc tér és a Nagyvárad tér között, tájékoztatta a BKV-figyelőt egy -a vonalon dolgozó- metróvezető.

01.12 - 16:32 A 122-es és a 244-es buszok 3, a 95-ös buszok 4 óta óta nem közlekednek.

01.02 - 16:04 Folytatódik a BKV-sztrájk! A sztrájkot éjszakára sem függesztik fel, ám az az éjszakai buszok közlekedését nem érinti!

01.12 - 8:23 A sztrájkkal kapcsolatos legfrissebb hírekért kattints ide!

01.12 - 0:32 BKV:
Amennyiben a menetrend szerinti vasúti közlekedés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete által bejelentett szolidaritási sztrájk ellenére is biztosított, az utasok jobb kiszolgálása érdekében a MÁV-Start Zrt. alábbi gyorsvonatai is megállnak a nap folyamán Ferencváros és Kőbánya-felső állomásokon:

Budapest Ferencváros állomáson Budapest Keleti irányába: 7.22, 8.11, 9.11, 11.11, 13.11, 15.11, 16.11, 17.11, 19.11, 21.11. Budapest Keleti irányából: 6.46, 8.46, 10.46, 12.46, 14.46, 15.46, 16.46, 17.46, 18.46, 19.46. Kőbánya-felső állomáson Budapest Keleti irányába: 7.51, 9.51, 11.51, 13.51, 15.51, 17.51, 19.51. Kőbánya-felső állomáson Budapest Keleti irányából: 6.08, 8.08, 10.08, 12.08, 14.08, 16.08, 18.08, 20.08.

Menetrend szerinti vonatain felül különvonatokat is közlekedtet Óbuda vasútállomás - Aquincum-felső - Újpest - Angyalföld - Rákosrendező - Nyugati pályaudvar útvonalon, továbbá Kelenföldi pályaudvar - Ferencváros - Keleti pályaudvar között. A MÁV-Start járatai a Budapest bérlettel, illetve vasúti menetjeggyel, vasúti bérlettel vehetők igénybe.

A BKV Zrt. dolgozóinak sztrájkja alatt a MÁV-Start Zrt. menetrend szerinti járatai Budapest bérlettel, valamint érvényes vasúti menetjeggyel, vasúti bérlettel igénybe vehetők, nem fogadják el azonban a BKV-vonaljegyeket. Bérlettel nem rendelkező utasaink az állomási jegypénztárakban válthatnak érvényes vasúti jegyeket.

01.11 - 23:48 BKV: A BKV-s szakszervetek 2010. január 12-ére meghirdetett sztrájkja alatt a fővárosi közlekedésben fennakadások várhatóak. Éjszakai járatok a mai éjjel menetrend szerint közlekednek. Metróvonalak (M1, M2, M3) közlekednek. A HÉV-ek várhatóan csak Budapesten belüli szakaszukon közlekednek. A villamosvonalak közül várhatóan a nagykörúti 4,6 viszonylat üzemel menetrendszerint, a többi vonalon bizonytalan lesz szolgáltatás. Trolibuszok várhatóan a teljes hálózaton közlekednek üzemkezdettől. Autóbuszok közül a BKV Zrt. alvállalkozói járművei várhatóan az alábbi vonalakon közlekednek:

794 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek