Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Miért nem saját magán kezdi meg a spórolást a BKV menedzsmentje?

"Gyerekek, szar helyzetben van a cég. Lemondunk a prémiumokról és a fizetésünk egy részéről, ha ti is lemondotok a béren felüli juttatások egy részéről." -vajon, ha a BKV vezetősége így adja elő a "megszorító csomagját" akkor is sztrájkolnának a járművezetők? A vezérigazgató és a többi vezető könnyen dönt a kisemberek, a fizikai dolgozók pénzéről, hisz ők havi több millió forintot visznek haza, ezen felül prémiumokat is kapnak, csak tudnám, hogy mire fel, hisz a BKV veszteséges, a csőd szélén áll évek óta. Alább a BKV premizálási és jutalmazási rendszeréről olvashattok.

Ez a Vezérigazgatói Utasítás érvényben van, tehát a csoportvezetőtől "felfelé" eszük ágában sincs lemondani semmiféle plusz juttatásról a BKV-nál! Csak a melósok szívnak, akik ugyanolyan csórók, mint az utasaik... -írja Olvasónk

57 Tovább

Az NKH jelentése a BKV buszok állapotáról

Demszky Gábor illegális vadsztrájknak nevezte a BKV buszgarázsaiban az elmúlt napokban történteket. Kocsis István, a BKV vezérigazgatója feljelentést tett rongálás és a közlekedés veszélyeztetése miatt, valamint kijelentette, hogy a BKV nem oázis. Mi pedig utánanéztünk valóban rossz-e a BKV buszok állapota.

"Micsoda kérdés? Persze, hogy az"- vághatja rá a kedves olvasó. Úgy tűnik ezt a tényt azonban néhányan hajlamosak nagyon figyelmen kívül hagyni. De mi történik valójában? A BKV és az érintett szakszervezetek nem tudtak megállapodni egy új kollekítv szerződésben, ami azt jelenti, hogy január első munkanapjain már a munka törvénykönyve szerint dolgoznak a BKV-sok. Ez viszont lényegébe szigorúbb, körültekintőbb eljárást követel meg a dolgozókól. A közlekedési vállalat vezetői azt szerették volna elérni, hogy csökkentsék a fizetés melletti juttatásokat, ezt azonban elfogadhatatlan a szakszervezetek számára, és már korábban jelezték, a kollektív szerződés hiányában borulhat a menetrend. Ez bekövetkezett, ám felmerül a kérdés, valóban ennyire lesújtó-e a buszok állapota, vagy csak szőrszálhasogatásról van szó.

44 Tovább

Szuperkontroll-csoportok a BKV-nál: azonnali elbocsátás a szolgálatmegtagadásért

Már ma estétől úgynevezett szuperkontroll-csoportok ellenőrzik a BKV járműveit, s ha indokolatlan szolgálatmegtagadást tapasztalnak, akár azonnali hatállyal elbocsáthatják az érintett dolgozót - tudtuk meg.

Az összesen 200 főt számláló, mintegy 50-60 csapat éjjel-nappal szolgálatban lesz, s igyekszik visszaszorítani a hét eleje óta tartó szakszervezeti "nyomásgyakorló akció" káros hatásait - erről ma délután döntött Kocsis István, a BKV vezérigazgatója, miután vezetői tanácskozáson értékelték a kialakult helyzetet.

252 Tovább

VFSz sajtóközlemény: Közlekedési zavarok a BKV-nál

A BKV Zrt. - reagálva a tegnapi súlyos közlekedési zavarokra - közleményt adott ki, melyben a buszvezetőket, szerelőket vádolja a munka szándékos bojkottálásával, és azonnali vizsgálatot rendelt el.

Álláspontunk szerint a kialakult helyzet elsődleges oka a járművek katasztrofális műszaki állapota, az elmúlt évek hanyagsága, a BKV Zrt. finanszírozásának hiánya.

A Villamos Független Szakszervezet szolidaritást vállal a buszos kollégákkal, elítéli a BKV Zrt. azon szándékát, mely a rossz műszaki állapotok, a vállalat felelőtlen gazdálkodása, és a politikai érdekek mindenáron való kiszolgálása miatt a felelősséget a munkájukat becsülettel ellátó és a szabályokat maradéktalanul betartó egyszerű dolgozókra hárítja!

0 Tovább

Ezért sztrájkolnak a BKV-nál

"Sok minden megjelent a médiában és itt is a sztrájkkal kapcsolatban, sajnos a teljes igazságot egyik se írja le. Ezt a tájékoztatást a szakszervezetek írták, remélem elég érthető." -írja egy BKV-s olvasónk, aki a lent található három dokumentumot csatolta a levele mellé. (Ha túl kicsik a betűk, akkor a fájlokra kattintva minden képet megnézhetsz nagyban is)

402 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek