Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A BKV-sztrájk legviccesebb története: Demszky Gábor és a telekocsi

Ti el tudjátok képzelni, hogy amikor minden budapesti és ingázó a BKV vezetését és a főpolgármestert anyázza, akkor a 173-as busz Gellért téri megállójában maga Demszky Gábor csalogat 40 fokra felfűtött kisbuszába megállóban fagyoskodó BKV utasokat? K. Péter nevű olvasónk szerint mindez megtörtént, ám én addig nem vagyok hajlandó elhinni a történetet, míg azt Demszky vagy a Főpolgármesteri Hivatal meg nem erősíti.

Tisztelt BKV-figyelő!

Nagyon meglepő dolog történt ma velem! Várok a buszra a Gellért téri 173-as megállóban, szokás szerint tömve, egy ember se fért már fel rá. A busz mögött megállt egy Opel kisbusz, majd egy ember kiszállt jobb egyről,megkérdezte nem megy e valaki a Deák térre, mert van 4-5 szabad helye. Mivel én vonatra siettem, ráadásul csomagokkal voltam,igent mondtam, és másik 4 emberrel beültünk a kocsiba, amit Demszky Gábor(!) vezetett. Mindenre számítottam, csak erre nem. Elvitt minket a Deák téri városházáig, (közben szidtuk egy kicsit közösen a BKV-t) majd köszönetet mondtunk és mindenki ment a saját dolgára.

Nagyon kellemes meglepetés volt! Teljesen közvetlen és normális arcnak tűnt.

Üdv, Péter

57 Tovább

Minden autóbusz megjavult Budapesten

A BKV buszvezetőinek partizánakciójára még biztonsan emlékeztek. (Aki nem: minden hibás busz a garázsban maradt a sztrájk előtt, a buszvezetők nem hozták ki őket, több olyan nap is volt, amikor 150-200 busz nem állt ki a garázsból. Hibának számított a rossz tájékoztató-kijelző és a szakadt ülés is).

Úgy néz ki az új kollektív szerződés és a tárgyalások jó hatással voltak a buszokra is. Bár a járművek a sztrájk alatt meg sem mozdultak, mégis minden hiba megszűnt. A buszokon már minden ülés és csuklónál lévő gumiharmonika ép, minden lámpa világít és minden kijelző pontosan működik. Legalábbis a hétfőn kiadott buszok számából erre lehet következtetni. A sztrájk utáni első napon 40 autóbusz adtak ki késve, és csak egy olyan busz volt, ami a garázsban maradt, de ez semmilyen hatással nem volt a forgalomra.

"Nemcsak a bérünkről, a veszélyes buszokról is szó van" címmel jelent meg egy cikk a sztrájk előtt néhány nappal a Hírszerzőn. Alatta pedig a bevezető: „Ha teljesülnek is a bérköveteléseik, akkor sem hagyják abba a BKV buszsofőrei a hétfőn hajnalban kezdett akciójukat, amivel egyelőre több helyen megbénították a budapesti buszközlekedést.”

A cikk szerzőjének Bartha Pál szakszervezeti vezető a következőket nyilatkozta: „Nem csak a kollektív szerződésről van szó, így ha azt meg is kötik, a mostani akciót tovább folytatják a buszsofőrök. 2,5 milliárd forintból elfogadható szintre lehetne hozni a buszpark műszaki színvonalát. Kocsis Istvánnal meg is állapodtunk, még 2008-ban, hogy meglesz ez a pénz, de nem történt semmi. Addig nem mennek ki a nem teljesen szabályos állapotú buszok, amíg nem történik valami ezen a téren"

Ha az akciót nem fejezték be, akkor mi történhetett? Az egyhelyben álló buszok maguktól megjavultak? Vagy mégis befejezték az akciót, és a pulykapénzért elnézik a hibákat? Minden olvasó döntse el maga. Eleget utaztok ahhoz, hogy lássátok, melyik a helyes válasz.

131 Tovább

Ne dobd el a lejárt BKV-bérleted!

Nagy a bizonytalanság azok között, akiknek a múlt heti sztrájk alatt járt le a BKV-bérlete: vegyenek-e újat, vagy megvárják míg a BKV vezetése által múlt héten belengetett esetleges néhány napos kedvezményt megkapják. A BKV kedden jelenti be: a bérleteseknek több nappal meghosszabbítják a szelvények érvényességét, viszont a kedvezmény a már lejárt bérletek esetében csak a most megvett új bérletekkel vehető majd igénybe.

45 Tovább

Vége a BKV-sztrájknak: Megegyezett a szakszervezet és a menedzsment

Minden követelésük teljesült, hat nap után megegyeztek a szakszervezetek a közlekedési vállalat menedzsmentjével, ezért hétfőn 0 órától a szakszervezetek beszüntetik a sztrájkot, üzemkezdettől pedig újraindul a tömegközlekedés Budapesten. Azt egyelőre nem tudni, hogy a sztrájk előtti partizánakciót folytatják-e a járművezetők, az is lehet, hogy a sztrájk végeztével minden hibás autóbusz hirtelen megjavult.

Egy –a BKV-nál dolgozó olvasónk- az egyeztetés után arról tájékoztatta a BKV-figyelőt, hogy a szakszervezetek mindent megkaptak, amit kértek, de ezeket nem a kollektív szerződésben (ksz) rögzítik majd, ezért a ksz tárgyalás tovább folytatódik. A járművezetők tehát megkapják a 6000 forintos meleg étkezési utalványt, a 45 ezer forintos év végi pulykapénzt, és a 3-3 százalékos járulék hozzájárulás. A közlekedési társaság plafont szabott a kifizetéseknek, a bér és béren kívüli juttatások összege nem haladhatja meg 2010-ben az 59 milliárd forintot.

A BKV közleménye:

A BKV vezetése többnapos, folyamatos tárgyalássorozatot követően megállapodott a sztrájkot hirdető 14 szakszervezettel az immár hatodik napja tartó sztrájk felfüggesztéséről. A sztrájkot lezáró, mindkét fél számára megnyugtató megállapodás született, így hétfőn reggel rendben megindul a közösségi közlekedés a fővárosban, de kisebb fennakadások még előfordulhatnak.

A munkabeszüntetést a sztrájkbizottságok a Kollektív Szerződés aláírásakor végleg visszavonják.

A hatnapos sztrájk idejére külön köszönjük utasaink megértését és a nem sztrájkoló dolgozóink felelősségteljes munkavégzését, ami szintén hozzájárult a közös megegyezéshez.

2010. január 17. 22.15

345 Tovább

Séta a buszsávban: Vasárnap az utasok sztrájkolnak

Kedves Gyaloglók!

Most már hivatalosan is bejelenthetjük, hogy vasárnap várunk Titeket a Ferenciek terén, a templom előtt 17 órakor. Majd gyülekezést követően, elindulunk gyalog a Blahára (a rendőrség engedélyétől függően a buszsávban, vagy a járdán). Végállomásunk a Corvin áruház előtti tér.

148 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek