Még jó, hogy volt civil ruhás rendőr a buszon –mondja olvasónk. Két fiatalt szeretett volna megbüntetni az ellenőr, de semmilyen irat nem volt náluk, mondták is, hogy „hívjon rendőrt” ha akar valamit. Ezt látva a rendőr odalépett, és egyből előkerültek az iratok. A bliccelő srác még akkor is a jogaival volt elfoglalva:

Kedves BKV-figyelő!

A minap a 20E járattal utaztam. A Hősök terénél felszállt 3 ellenőr a buszra, és azon a részen, ahol én ültem, rögtön kiderült, hogy 5 emberből 3(!)-nak nincs jegye. Egy fiatal srác és a barátnője rögtön kezdtek élni a jogaikkal, hogy márpedig náluk nincsen személyi, hívjanak rendőrt, de ők a következő megállóban úgyis leszállnak (ergó lehetetlen megbüntetni őket). Az ellenőr semmit nem tudott kezdeni velük.  Szerencsére a busz egyik utasa egy civil ruhás rendőr volt, aki gyorsan előkapta a jelvényét, és akkor (micsoda meglepő) persze előkerültek az igazolványok és jöhettek a csekkek.

A srác, aki a maga 2x évével annyira tisztában volt a jogaival, a rendőrigazolvány számát is újra látni szerette volna, na meg azt, hogy lehet-e szolgálaton kívül intézkedni. Még neki állt feljebb, hogy mi az, hogy őt megbüntetik. Ezek az emberek csak azt felejtik el, hogy nem ők tesznek azzal szívességet a BKV-nak, hogy felszállnak rá. Járjanak gyalog vagy biciklivel! Én minden hónapban tisztességesen megveszem a bérletemet 9400 Ft-ért, de ezek után felmerül a kérdés, hogyha bárki arra hivatkozva, hogy nincs nála igazolvány ingyen utazhat, és nem tudják megbüntetni, akkor hol igazságos ez? Azért ez már kicsit túl nagy demokrácia, hogy ha valaki a BKV járműveit szabályellenes használja (nem vesz jegyet), akkor sem tudják megbüntetni, mert a szabálysértőnek több a joga, mint az ellenőröknek. Ha pl. ezen a buszon sincs ott az a rendőr, akkor az említett fiatalok, akiknek a pofátlan hozzáállását különösen elítélem, leszállnak a buszról és röhögnek a markukba… (Egyébként az utasok küllemét elnézve, egyiket sem verte volna földhöz 300 Ft-t…)