Nagy a bizonytalanság azok között, akiknek a múlt heti sztrájk alatt járt le a BKV-bérlete: vegyenek-e újat, vagy megvárják míg a BKV vezetése által múlt héten belengetett esetleges néhány napos kedvezményt megkapják. A BKV kedden jelenti be: a bérleteseknek több nappal meghosszabbítják a szelvények érvényességét, viszont a kedvezmény a már lejárt bérletek esetében csak a most megvett új bérletekkel vehető majd igénybe.

A BKV holnap szándékozik bejelenteni, milyen kompenzációt szánnak a bérletes utasoknak azért, mert nem adtak teljes értékű szolgáltatást a sztrájk ideje alatt. Várhatóan azok kapnak majd néhány nap hosszabbítást, akik megveszik az új bérletet, de nem dobják el a régit, így a kettőt be tudják majd mutatni, vagy pedig régi bérletük még érvenyes lesz a bejelentéskor is.

A bérletek jóváírásáról Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa vetett fel először kérdéseket, majd Kocsis István, a BKV vezérigazgatója jelentette ki múlt hét csütörtökön, hogy megvizsgálják az ellentételezés lehetőségét.

(Index)