Körülbelül négy hónapja, hogy egy baleset kapcsán feltettem a blogon a nagy kérdést: „Miért nincsen elsősegély doboz a BKV járművein?” A BKV-nak, a Nemzeti Közlekedési Hatóságnak és a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumnak címzett levelemre először az NKHM, majd az NKH reagált. Ezekből a válaszokból kiderült, hogy a BKV felmentést kapott, mert modern kommunikációs rendszereik vannak, hamar kiér hozzájuk a mentő, bár erről a felmentésről a közlekedési hatóság nem tudott.

Erre a válaszra azt is mondhattam volna, hogy oké, de nem tettem. Az Egészségügyi Minisztériumhoz fordultam, és nekik is feltettem egy másik nagy kérdést: „Mit jelent az, hogy első segély”, mert szerintem azt, hogy a mentő kiérkezéséig ellátjuk a beteget, függetlenül attól, mennyi idő alatt érkezik segítség. Bár a minisztérium nem siette el a választ, levelemre reagáltak, és nagy meglepődésemre nekem adtak igazat, már-már abszurdnak nevezték a felmentést, ezért azt eltörölték, a BKV vezérigazgatójától Kocsis Istvántól pedig azonnali intézkedést kértek.

A második meglepetés tegnap ért, mikor a fent látható képet, és a következő rövid levelet elolvastam:

Elkezdték felszerelni az egészségügyi dobozokat. Egyenlőre csak egy Óbudás 260-ason (BPO-346) láttam, de ez még 2009.09.19.-én volt, azóta már több buszban is lehet.

Örülök, hogy végre a BKV arra költi az utasok pénzét, amire tényleg szükség van, mert ezeknek a dobozoknak ott a helyük, a buszokon. A BKV egyre veszélyesebb buszokat közlekedtet (lásd: Többkilós fedlap esett az utas lábára), bármikor szükség lehet a dobozra, bár az lenne a legjobb, ha sosem kellene őket használni, de ha ne adj Isten mégis szükség van rájuk, mostmár ott lesznek.