Olvasónk kolléganőjére azért szálltak rá az ellenőrök, mert a bérletét nem a BKV hanem a Volánbusz pénztárában vette meg. A Volánnál a bérlet érvényességének idejét nem pecséttel nyomják rá a szelvényre, hanem kézzel írják, ebbe kötnek bele az ellenőrök. Az utas szóvá tette, hogy minden nap ez megy, de az ellenőrök csak annyit mondtak, hogy megérdemli, a BKV-nál kell bérletet venni.

Olvasónknak más ellenőrös sztorija is van: Pénteken a Nyugatinál a jegyellenőrök nevelték az utasokat. Mindenkit megállítottak, aki az álló mozgólépcsőn felszaladt, majd visszafordították őket, hogy jöjjenek fel a működő mozgólépcsőn is, mert az a rend:

Kedves BKV-figyelő!

Mostanában ismerőseim is egyre többet panaszkodnak a BKV ellenőrök minősíthetetlen viselkedésére, és sajnos múlt héten én is tapasztaltam egy „furcsaságot”. Kolleganőm a VOLÁN pénztárban, veszi meg a BKV bérletét is, így nem kell kétszer sorban állnia. 2 hónapja a Békásmegyeri HÉV-nél álló ellenőrök folyamatosan szórakoznak vele (elmondása szerint, mindig ugyanazok), mert a Volán pénztárban a szelvény érvényességi idejét kézzel írják rá. Múltkor szó szerint kitépték a kezéből a bérletét, és szét is szedték, amihez szerintem semmi joguk nem volt. Múlt héten már szóvá tette, hogy minden nap ez megy, mire közölték vele, hogy megérdemli, miért nem olyan helyen veszi meg a bérletet, ahol bélyegzőt használnak.

Pénteken a Nyugati pályaudvarnál szórakozott egy ellenőr. Arra lettem figyelmes, hogy ordít két fiatalemberrel, hogy azonnal jöjjönek vissza. Az artikulátlan üvöltés, és a minősíthetetlen stílus megállásra kényszeríttet. Bár a két fiatalember kifelé haladt a Metróból, és ott nem volt ellenőrzés, mégis kérés nélkül már mutatták is fel a bérletüket. A gondja az ellenőrnek nem ez volt. Közölte velük, hogy szabálytalanul jöttek fel, mert az álló mozgólépcsőt használták, és most azonnal menjenek vissza, és jöjjenek fel rendesen. Mivel meglepő módon az ellenőrnek társai nem akadtak a két fiatalember kinevetett őt, és mentek tovább. De lefelé menet láttam, hogy nem ők voltak az egyetlenek, akikkel ez volt a gond, mert 5 fiatal miután leértek, fordultak is vissza a felfelé menő mozgólépcsőhöz, bár közben nevetgéltek, hogy most éppen mit fog az ellenőr kitalálni, amiért vissza kell fordulniuk. Én nem emlékszem, hogy valaha láttam kiírva, vagy olvastam volna olyat, hogy szabályosan csak a működő mozgólépcsőn lehet fel-le jutni az alagútból. Mi van abban az esetben, ha szédülök, és nem merek rálépni a mozgólépcsőre? Akkor életem végégig lent ragadok, vagy netán le se jutok? Jó lenne, ha a BKV vezetői néha használnák az általuk üzemeltetett járműveket, mert az egy dolog, hogy az ember minden nap szembe találkozik az irdatlan kosszal, szerintem ezzel kapcsolatban már senki nem panaszkodik. De pl.a metrók a hideg beálltával megint tele lettek hajléktalannal,és úgy látszik az ellenőrök velük nem szórakoznak,mert valahogy csak lejutnak,és kétlem,hogy jeggyel. Miért nem lehet ennyi pénzért kultúráltan utazni? Miért kell még mindig „adj király katonát” játszani a metró kijáratoknál, miért kell frászt kapnom egyre sűrűbben, amikor egy ellenőr nekiáll ordítani egy utassal? És miért kell attól rettegnem,hogy egy kisebbségi komplexussal küzdő ember,aki csak azért megy BKV ellenőrnek,mert itt némi hatalom közelébe kerül,mondjuk engem szúr ki a tömegből?
 
Köszönöm