Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ellenőrös sztorik

gossip a bliccelők táborába tartozik, de szerencsére nem az olyan bliccelő, aki egy ellenőrzés során még az ellenőrrel kezd el veszekedni. Az ellenőrök rendesek vele és Ő is szeret nekik kedveskedni, ha van szabad 5perce. [gossip, vegyél bérletet:) jobban megéri!]

Sziasztok,

Néhány ellenőrös történetet szeretnék megosztani veletek, amik az elmúlt évek során történtek meg.

Én Azok közé az utasok közé tartozom, aki igen is bliccel, cserébe hajlandó vagyok vállalni a következményeket. Eleinte bérlettel, érvényes diák nélkül utaztam. Egyébként megérte, de egyszer csak elkaptak. Kedves természetű lány vagyok, mosolyogtam a metró ellenőrre, köszöntem, bérletet bemutattam. Mikor azonban rákérdezett a kényes diák- témára, beismertem, hogy ugye az pont nincs. Az ellenőr hölgy elengedett (!) mondván, hogy hetek óta én vagyok az első aki rámosolygott. Aztán diákom lett, de a bérlet maradt el. Szintén a metróban, a készséges hölgy csekk írása közben odasúgta, hogy ha elkérem egy barátomtól a bérletet és azt bemutatom, minden a legnagyobb rendben lesz:) Utolsóként pedig egy ellenőrpáros, akik a késői metrózókat csekkolták a Ferenciek terénél. Korábban értem oda, mint akikre vártam (akik szintén bliccelők). Elkaptak, csekk, aláírás, Ritkán jártak már a metrók, volt időm felmenni és hírtelen ötletből vezérelve vittem nekik két kávét.

El tudjátok képzelni, mennyire megrökönyödtek:) Majd mikor a barátaim megérkeztek, és együtt indultunk a mozgólépcsőhöz, egy mosoly kíséretében tovább engedtek mind a hatunkat.

További sikeres blogolást!

gossip
14 Tovább

Át a piroson 2.

Szombaton utaztam Pesterzsébetre a 23-as busszal. Kb. 17:06perc lehetett mikor indult a busz. Nagy kék ikarus,a kedvenc, nagydarab sofőrrel. Haller utca megálló előtt van egy lámpa, aki arra jár, ismeri. Az a lámpa nem csak a sima kereszteződés miatt van ott, hanem a zebra és a villamos miatt is. Ez volt az első piros lámpa, amin átmentünk, de nem akár hogy. Váltott a lámpa, először ugye sárgára, ekkor még jó messze voltunk tőle, mikor piros lett, akkor se épp előtte voltunk. A sofőr egy pillanatra elgondolkodott azon, hogy megálljon-e (ezt egy kis fékezéssel éreztette) de egy nagy gázzal át is mentünk. Megtörtént az utas csere, ezután indultunk volna, persze a sofőr a lámpát már nem látta, mivel jóval mögötte voltunk. Balról jött is a villamos, csak a körültekintésének köszönhető, hogy nem történt semmi. Ilyenkor még azt mondtam, hogy ezt hagyom, nem írom meg,  felesleges. Este ugyan ezzel a busszal és sofőrrel mentem haza. Egy piros lámpás eset itt is volt, a Közvágóhídnál a híd alatti lámpánál, itt is olyan stílusban mentünk át, mint idefele, csak most majdnem egy biciklis látta kárát. Tényleg ilyen ember felel több mint száz ember életéért?

21 Tovább

Vélemény a Combinóról?

Sziasztok!

Tegnapig azt hittem, hogy a Balázs által említett hugyosüléses sztorit nem lehet überelni. Tegnap azonban rá kellett jönnöm, hogy van ennél durvább is. Barátnőmmel a Margit hídnál szálltunk fel a 6-os villamosra. Kivételesen most nem kellett szardíniás dobozban éreznünk magunkat, még egy szabad helyet is találtunk.

Dumálgattunk, észre sem vettem, hová ülnék le; nagy hévvel le akartam huppanni, ám ekkor a szemben ülő bácsi megfogott. Köpni-nyelni nem tudtam, hogy mit molesztál engem, ám ő gyorsan megmagyarázta. (Gondolatban megbocsátottam neki.) Mutatta, hogy nézzünk csak hátra: hát mit ad Isten, egy kis kupac kaki figyelt az ülés kellős közepén! Álljanak itt tanulságul a képek, hogy igen, ez ma Magyarország, ez ma Budapest. A poén az, hogy az emberek nagy része viccesen fogta fel, főként ez a bácsi, aki minden egyes gyanútlan leülni próbálkozóval eljátszotta ugyanezt, hangoztatván, hogy ha ő nem szól, dobhatta volna ki a ruháját. :)

A Nyugatinál felszálló alsó tagozatos korú gyerekcsapat is jól szórakozott a látványon: találgatták, hogy vajon mogyorós csoki-e, és invitálták távolabb álló társaikat, hogy üljenek csak le, van még szabad hely... Mások arról elmélkedtek, hogy a produktum kutyától, macskától avagy embertől származik-e, és ha az utóbbitól, vajon hogyan sikerült ezt kiviteleznie. A végén már mi is jól szórakoztunk. Főleg akkor, amikor a

Blahán leszálltunk, és nem tudtuk megállni, hogy kívülről ne nézzük végig a
felszálló utasok meglepetését. Mintegy betetőzésképp tanúja voltunk annak a kétségkívül vicces látványnak, amikor egy fiatal pasi leült, és egy másodperc múlva fel is ugrott a székről. Bevallom, nem tudtuk megállni, és kárörvendő kacajjal figyeltük, ahogy szegény elnéző vigyorral vonogatja avállát, hogy hát így járt. Azért ez durva, nem? Mindenesetre felírtuk a kocsi számát (2015), hogy ha esetleg erre szálltok föl, elővigyázatosak legyetek!

Üdv.: G. Bori

43 Tovább

No comment

Kedves Figyelő!
Annyi féle anekdotázgatás látott már napvilágot a blogon a sofőrök dilijeiről, hogy úgy gondoltam megosztom veletek kedvenc bénasofőr-történetemet.
A helyszín a 85-ös busz, nem sokkal a Volvók bevezetése után.
Nyilván jó sofőrjeink hozzá voltak még szokva a jó öreg Ikarusokhoz, ugyanis szemlátomást - és fülhallomást - nem nagyon tudtak dűlőre jutni a gépkislány-rendszerrel. Sokszor, sokféleképpen sikerült elcsúsztatni a bemondóangot az aktuális megállótól, és ezzel nem egyszer sikerült némi aggodalomra adni okot a nem helybeliek számára.
18 Tovább

"Hát ennek a nevét nem tudom, de az biztos hogy a következő megálló következik"

Sorra kapjuk a leveket a vicces és rendes sofőrökről. Az észrevételekből és a szövegekből az tűnik fel, hogy ugyan az a sofőr tevékenykedik itt is mint az előzőkben, bár nem mindegyik hasonlít! Mindet egyre jobban érdekel már, hogy nézhetnek ki ezek a fazonok, és kik is lehetnek Ők a valóságban. FELHÍVÁS! Aki ezentúl vicces, jókedvű sofőrrel utazik és rendszeres olvasója a blogunknak, merje elkérni a sofőr elérhetőségeit és továbbítsa nekünk. Tudassátok vele, hogy nem büntetést fog kapni, megígérjük! Aki pontos elérhetőségekkel tud szolgálni az jelezze nekünk e-mailben. Ajándékot kap:) Először jöjjön egy vicces, utána egy jókedvű, udvarias sofőr:)

11 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek