Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Megtudtuk, hogy mennyit fizetett a BKV a színészeknek

Pár napja írtam egy levelet a BKV vezérigazgatójának. Arra voltam kíváncsi, hogy a 7-es buszokon és a Combino villamosokon hallható "színészhangos" utastájékoztatásra mennyi pénzt fizettek ki, mennyi pénzt vettek fel a színészek a munkáért. Mivel ezek közérdekű adatok a BKV-nak kötelessége beszámolnia arról, mire is szórja el az adófizetők, az utasok pénzét. Előbb a BKV válaszát, majd alatta a levelemet olvashatjátok:

Tisztelt Gál Mihály!

Köszönjük Társaságunk Vezérigazgatójának címzett levelét.

Társaságunk illetékes területének tájékoztatása alapján az alábbiakban közöljük a színészhangokról kért információkat.

5 színésszel kötöttünk szerződést néhány viszonylaton található megállók neveinek rögzítendő formában történő felmondására. A szerződő felek egyszeri 300.000 Ft+Áfa megbízási díj összegben állapodtak meg. Társaságunk a létrejött mű jogdíját 5 évig terjedő felhasználási jog fejében egyösszegű 700.000 Ft kifizetésével megvette. A hangrögzítés, és az utómunkálatok társaságunk saját stúdiójában készültek. Tehát összesen a költség, melyet Társaságunk kifizetett, 5 millió forint volt.

152 Tovább

Az NKH nem tud arról, hogy a BKV felmentést kapott

Biztos emlékeztek még arra a bejegyzésemre, amiben egy levelemet olvashattátok, amit a Nemzeti Közlekedési Hatóságnak (NKH), a BKV-nak és a közlekedési minisztériumnak küldtem. (Ha nem, kattints ide). A levélben azt kérdeztem a hatóságoktól, hogy a BKV buszaiba miért nincs elsősegély nyújtó felszerelés. Az írásomra a minisztérium és az NKH is válaszolt. Előbbi azt írta, hogy a BKV-nak felmentése van, mert a BKV buszaihoz hamarabb kiér a mentő, utóbbi nem tudott a felmentésről. Azóta a média is foglalkozott a témával. Ezt írta az egyik napilap:

Budapest - Akár el is vérezhet az utas a BKV 1300 autóbuszának bármelyikén, mert nemhogy elsősegélydoboz, de még egy ragtapasz sincs rajtuk. Ugyanezért az autósokat súlyos tízezrekre bünteti a rendőr.

- Minden, közúton közlekedő járműnek lennie kell elsősegélydoboznak. Ez alól a BKV sem kivétel. Ha nincs ilyen csomag, akkor az üzemben tartó szabálysértést követ el - jelezte Polcz Kornélia, a Nemzeti Közlekedési Hatóság szóvivője.

55 Tovább

Megtartja a BKV a ciki szlogent

Egy ideig hittem benne, hogy a BKV-nál az új szlogen rosszul sikerült bemutatója után inkább a PR-es kollégák magukra csukják az Akácfa utcai iroda ajtaját és hallgatnak, és azt is megpróbálják elfelejteni, hogy indítottak egy ilyen pályázatot.

A BKV-nál elvileg azért akarták lecserélni a szlogent, mert a céget sok kritika érte az „Mozgásba hozzuk a várost” szlogen miatt (trolit toló, lerobbant busz mellett sétáló utasok), tehát az egyik nagy probléma a kétértelmű szöveg volt. A pályázaton sikerült megtalálni az egyik legrosszabb szlogent: „Önnek jár!”. Milyen lehetett a többi?


 

36 Tovább

Nyereményjáték a 2 éves BKV-figyelőn!

Unod a szürke laptopod? Dobd fel egy színes dizájnt, gyönyörű tájképet vagy akár egy saját fotódat ábrázoló skinnel, akár teljesen ingyen. Nem kell mást tenned, mint észrevételt küldeni 2009. június 5. és július 9. között a „figyelő” blogoknak (BKV-figyelő, MÁV-figyelő) a bkvfigyelo@gmail.com címre. Ha észrevételed a blogon (vagy az Index Budapest rovatában) megjelenik akkor részt veszel egy sorsoláson. Kéthetente nyerhetsz egy notebook skint, melyet a SkinZone ajánlott fel. Ha nincs notebookod akkor sincs baj, mert a BKV-figyelős nyereményedet mobiltelefonod, iPodod vagy játékkonzolod lefóliázására is beválthatod, felár nélkül.

Hogy mi a skin? Vinylből készült, speciálisan laminált öntapadó fólia, amely könnyen felhelyezhető, később bármikor nyom nélkül eltávolítható. Ráadásul nemcsak a számítógépedet, hanem az iPododat, iPhone-odat vagy más típusú mobilodat, sőt játékkonzolodat is egyedivé varázsolhatod. Válogass kedvedre a sokszáz képet tartalmazó online galériából, kattints ide!

Küldj észrevételt, és nyerj!

0 Tovább

A nyugdíjasoknak nem tetszik az első ajtós rendszer

Emlékeztek még, mit mondtam néhány hete, amikor vitát indítottam az első ajtós rendszerről? Azt, hogy biztos vagyok benne, hogy ha a BKV látja az utasok támogatását, lépni fog az ügyben. A támogatás megvolt, az olvasók számottevő része kiállt a rendszer mellett, ezt látták a BKV-nál is. A jóslatom bevált. A BKV a mai napon több, kisebb forgalmú vonalon bevezette a rendszert. Hogyan fogadták az utasok? Volt a késés? Szilágyi Károllyal, a BKV szóvivőjével ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Mától a kisebb forgalmú vonalain a BKV bevezette az első ajtós felszállást. A 87-87A, a 187-es illetve a 141-141A járatokon csak az első ajtónál lehet felszállni, ahol érvényes jegyet, bérletet fel kell mutatni. Az, aki nem rendelkezik érvényes utazási igazolvánnyal, az a járművezetőnél jegyet válthat 400 forintért. A jegyeket és a bérletek érvényességét a buszvezető (és kezdetben az első ajtónál álló jegyellenőr) vizsgálja majd. Leszállásra továbbra is a 2. és a 3. ajtó használható. Ezeket az ajtókat 1-1 biztonsági őr felügyeli, hogy a leszálló utasokon kívül más ne használhassa. Ezek az őrök segítik a babakocsival, kerekesszékkel l közlekedőket a felszállásban. A cég szerint a rendszerre való átállás nem lesz zökkenőmentes, főleg a reggeli és a délutáni csúcsban, ezért az utasok türelmét és megérését kérik. A rendszer bevezetése, működtetése közös érdekünk. (Az őröket a BKV átcsoportosította, úgy, ahogy az ellenőröket is, így a rendszer bevezetése nem járt plusz költségekkel)

266 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek