Körülbelül 3 hete írtam a Margit hídon a gyalogosok között száguldozó, azokat lecsengető biciklisekről. Mit ad Isten, a poszt publikálása után pár nappal bekövetkezett az, amit megjósoltunk, így ismét elő kell venni a témát. Lássuk mi történt: Bár, a KRESZ bicikli közlekedhet a járdán, arra kérték az arra járókat, hogy kerékpárjukat tolják a hídon, mert kevés a hely és könnyen elüthetnek valakit. A biciklisek ezt kikérték maguknak, a KRESZ-re hivatkoztak (ami a piros lámpán való áthajtásnál természetesen már nem létezik), száguldoztak tovább. (Nagy tisztelet annak a pár kivételnek, aki tolta a biciklit). Egy őrült kerékpáros elsodort egy 4 éves kislányt a járdán még 6-án, aki könnyebb sérüléseket szenvedett. KRESZ ide vagy oda, a rendőrség bekeményített, már csak tolni lehet a kerékpárokat. Elvileg. Tegnap ellátogattam ismét a Margit hídra, nézzük képekben mi változott.

Két rendőr figyelte a rendet a budai oldalon. Vagyis figyelte volna, ha nem telefonálgatnak. A biciklisek így elhajtottak mellettük a járdán, kevesen voltak azok, akik maguktól leszálltak:

Az, hogy a budai oldalon nem szóltak a bicikliseknek a híd pesti végén több vitát is okozott. A hídon áttekerő bringások (akiknek Budán nem szóltak, hogy le kell szállni) állították, hogy nekik nem szólt senki, nem visszaszálltak a biciklire, hanem le sem szálltak. A rendőr persze ezt nem hitte el, bízott benne, hogy kollégái a másik oldalon dolgoznak. Volt olyan, akinek a személyijét is elkérték és ellenőrizték a bicikli felszereléseit (lámpa, macskaszem, stb.). Bírságot nem kapott, pedig a felszerelés nem volt rendben:A következő néhány kockán emlékezzünk azokról, akik a biciklijükről nem szálltak le, elhúztak a rendőrök mellett, vagy ha le is szálltak, néhány méter séta után visszapattantak a nyeregre: